Παραδοσιακή κουζίνα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

fagito

Κρεατόπιτα

kreatopita

Για την γέμιση

1 κιλό κρέας πρόβειο ή αρνί ή ανακατεμένα
1 Κιλό κρεμμύδια ξερά
Λάδι
Λίγο βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι

Για τα 12 φύλλα

1 ½ κιλό αλεύρι
Λάδι
αλάτι
νερό
Αλάτι και πιπέρι

 

Κρέας με πράσα

kreatopita

Υλικά

3 κιλά κρέας χοιρινό, γίδινο, πρόβειο ή ανάμικτα
1 ξερό κρεμμύδι
10-12 πράσα μεγάλα
2 κουταλιές ντοματοπελτέ
Λάδι, αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο

 

Λάχανα με αυγά στο ταψί

kreatopita

Υλικά

1 ½ κιλό λάχανα από τον κήπο (σπανάκι, λάπατα, μπαζιά, κλπ)
Άνηθο, μαϊντανός, δυόσμος, φρέσκα κρεμμυδάκια, φρέσκο σκόρδο (η ξερό λιωμένο στο γουδί)
Αυγά (1 για κάθε μερίδα)
Τυρί φέτα (50gr για κάθε μερίδα)
Βούτυρο
Λάδι, αλάτι, μαυροπίπερο

 

Γαλοτύρι

γαλοτύρι

Υλικά

Πρόβειο γάλα
Αλάτι

 

Συκωταριά με ρύζι στη γάστρα

sikotaria-me-rizi

Υλικά

Εντερα, συκώτι, καρδιές και άλλα εντόσθια
1 κρεμμήδι ξερό
750 γραμμάρια ρύζι
Λάδι
Μαύρο πιπέρι, αλάτι

 

Ρεβανί

revani

Υλικά για το μείγμα

12 αυγά
12 φλυτζανάκια του καφέ ζάχαρη
½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό
6 φλυτζανάκια του καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1-2 βανίλιες

Υλικά για το σιρόπι

3 φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό
Χυμός ενός λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας
 

 

Πληροφορίες - Επικοινωνία

papigo logo

Επίσημη ιστοσελίδα για την τουριστική προβολή της κοινότητας Παπίγκου!

Ώρες Επικοινωνίας

Κοινότητα Παπίγκου

Τηλ:
265 304 1931

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δευτέρα - Παρασκευή:      8:30 - 15:00

Επικοινωνία

Close Panel

Member Login