Οι άνθρωποι

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Οι σημερινοί κάτοικοι που απαρτίζουν την μικρή κοινωνία του Παπίγκου, είναι αυτοί που πήγαν κόντρα στο ρεύμα της εγκατάλειψης της υπαίθρου.
Σε αυτή την στάση έπαιξε ρόλο η αγάπη και εκτίμηση που έδειξαν οι επισκέπτες- λάτρεις αυτής της γωνιάς της Ελληνικής γης, Έλληνες και ξένοι. 'Έτσι, ο τουρισμός σαν τρόπος επιβίωσης έγινε για τους ντόπιους , προορισμός ζωής. Δεν χρειάστηκε να εκπαιδευτούν.
Η κουλτούρα των γεννητόρων τους, που χαρακτηρίζεται από βαθειά αίσθηση φιλοξενίας και το κοσμοπολίτικο στοιχείο του DNA τους σε συνδυασμό με την προσήλωση στην αξιοπρέπεια που παραδοσιακά λατρεύουν οι βουνίσιοι χαρακτήρες, τους έχρισαν αυτόματα ολοκληρωμένους οικοδεσπότες.
Οικοδεσπότες επαγγελματίες και ιδιώτες του Παπίγκου, πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν τον επισκέπτη να περάσει καλά και να κατανοήσει το μέρος, τον τρόπο ζωής, να θαυμάσει την φύση και το τοπίο και να κατανοήσει τον τόπο που μεγάλωσαν και αγάπησαν!

Μέρος των κατοίκων σήμερα στο Παπίγκο ασχολείται με την παραδοσιακή κτηνοτροφία παράγοντας παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα και παρασκευάσματα από το κρέας των ζώων τους!
Επίσης, η ασχολία με την γη, σε πιο περιορισμένη κλίμακα λόγω μορφολογίας του εδάφους, δίνει στους κατοίκους αγνά υλικά, λαχανικά, βότανα και φρούτα που προορίζονται για χρήση στα τοπικά εστιατόρια και στα τοπικά νοικοκυριά.
Το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων απασχολείται στις μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις τουρισμού. Διαθέτουν εκσυγχρονισμένους, άνετους, παραδοσιακούς ξενώνες, χώρους εστίασης, επιχειρήσεις αθλητικών δραστηριοτήτων και δραστηριοτήτων που έχουν να κάνουν με την φύση και την περιήγηση στην ευρύτερη περιοχή!
Στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι κάτοικοι είναι νέοι άνθρωποι με μεράκι και αγάπη για τον τόπο και την διάθεση να προσφέρουν στον επισκέπτη όλες εκείνες τις υπηρεσίες, πληροφορίες και διευκολύνσεις που θα τον κάνουν να περάσει τις στιγμές του στο Πάπιγκο όπως επιθυμεί. Είτε οικογενειακά και ήρεμα, είτε με διακοπές που θα περιλαμβάνουν εξορμήσεις με outdoor activities όπως η ιππασία, το trekking, την ορειβασία, το κολύμπι στις οβίρες ή το ποτάμι και το rafting.

our-people
 

Πληροφορίες - Επικοινωνία

papigo logo

Επίσημη ιστοσελίδα για την τουριστική προβολή της κοινότητας Παπίγκου!

Ώρες Επικοινωνίας

Κοινότητα Παπίγκου

Τηλ:
265 304 1931

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δευτέρα - Παρασκευή:      8:30 - 15:00

Επικοινωνία

Close Panel

Member Login