Εικονική Περιήγηση

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

web-camera

Πατήστε στην παραπάνω εικόνα για να απολαύσετε την εικονική περιήγηση του όρους Τύμφης.

 

Μπάνιο και βουτιές στις Οβίρες

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ovires

Ανάμεσα στο Μεγάλο και το μικρό Πάπιγκο, μια ρεματιά λαξεμένη στο βράχο, φτιαγμένη από την φύση, απερίγραπτης ομορφιάς είναι σημείο έλξης φυσιολατρών, ένα θέμα-πρόκληση για κάθε φωτογράφο και το σημείο που το καλοκαίρι είναι το μέρος που απολαμβάνει κάθε επισκέπτης βουνίσιες βουτιές στα κρυστάλλινα νερά που πηγάζουν από την καρδιά της Πίνδου!

Ιππασία στο Πάπιγκο

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ippasia

Ιππασία για όλες τις ηλικίες και επίπεδα γνώσης στα πιο όμορφα τοπία της Ηπείρου, στο Πάπιγκο, στον πυρήνα του εθνικού δρυμού της Βόρειας Πίνδου.

Καταφύγιο Αστράκας

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

astraka-panorama

Το ορειβατικό καταφύγιο Αστράκας, βρίσκεται στο όρος Τύμφη στα 1929m, κάτω από την κορυφή της Αστράκας (2436m) και βόρεια αυτής.

Μονοπάτια και Διαδρομές

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

orivasia Συγκεντρώσαμε όλες τις διαδρομές και τα μονοπάτια που μπορεί να ακολουθήσει ένας επισκέπτης! Οι διαδρομές αυτές ποικίλλουν σε ότι αφορά το επίπεδο δυσκολίας και μπορούν να αναφέρονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ταξινομήθηκαν ανάλογα με την αφετηρία της κάθε διαδρομής.

Δρακόλιμνη

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

drakolimni-1

Στην περιοχή βρίσκονται πολλές λίμνες εποχιακές και μόνιμες. Η μυθική Δρακόλιμνη είναι η μεγαλύτερη λίμνη του Εθνικού Δρυμού σε υψόμετρο 2050m.

Είναι μία Αλπική λίμνη η οποία οφείλει την ύπαρξή της στους παγετώνες που υπήρχαν στην περιοχή πριν από περίπου 10.000 χρόνια. Το όνομα της το έχει πάρει από τοπικό θρύλο κατά τον οποίο, το βάθος της λίμνης ήταν αμέτρητο και στα νερά της ζούσε ενας τρομερός δράκος!

Η αλήθεια όμως είναι ότι το βάθος της λίμνης δεν ξεπερνα τα 5 μέτρα και στο νερό της ζουν μικρές υδρόβιες σάυρες που δεν ξεπερνουν σε μέγεθος τα 10 εκατοστά. Πρόκειται για τον Αλπικό Τρίτωνα, ένα σπάνιο είδος αμφίβιου με ένα ραχιαίο πτερύγιο που θυμίζει σε σμύκρινση τους δράκους των παραμυθιών. Δεξιά και αριστερά της Δρακόλιμνης ορθώνονται οι κορυφές της Αστράκας (2.436m) και της Γκαμήλας (2.497m).

Οι τολμηροί επισκέπτες της περιοχής μπορούν κα κολυμπήσουν στις λίμνες κατά τους θερινούς μήνες.

Πληροφορίες - Επικοινωνία

papigo logo

Επίσημη ιστοσελίδα για την τουριστική προβολή της κοινότητας Παπίγκου!

Ώρες Επικοινωνίας

Κοινότητα Παπίγκου

Τηλ:
265 304 1931

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δευτέρα - Παρασκευή:      8:30 - 15:00

Επικοινωνία

Close Panel

Member Login