1 κιλό κρέας πρόβειο ή αρνί ή ανακατεμένα
1 Κιλό κρεμμύδια ξερά
Λάδι
Λίγο βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
1 ½ κιλό αλεύρι
Λάδι
αλάτι
νερό
Αλάτι και πιπέρι
3 κιλά κρέας χοιρινό, γίδινο, πρόβειο ή ανάμικτα
1 ξερό κρεμμύδι
10-12 πράσα μεγάλα
2 κουταλιές ντοματοπελτέ
Λάδι, αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο
1 ½ κιλό λάχανα από τον κήπο (σπανάκι, λάπατα, μπαζιά, κλπ)
Άνηθο, μαϊντανός, δυόσμος, φρέσκα κρεμμυδάκια, φρέσκο σκόρδο (η ξερό λιωμένο στο γουδί)
Αυγά (1 για κάθε μερίδα)
Τυρί φέτα (50gr για κάθε μερίδα)
Βούτυρο
Λάδι, αλάτι, μαυροπίπερο
Πρόβειο γάλα
Αλάτι
Εντερα, συκώτι, καρδιές και άλλα εντόσθια
1 κρεμμήδι ξερό
750 γραμμάρια ρύζι
Λάδι
Μαύρο πιπέρι, αλάτι
12 αυγά
12 φλυτζανάκια του καφέ ζάχαρη
½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό
6 φλυτζανάκια του καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1-2 βανίλιες
3 φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό
Χυμός ενός λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας