Ρεβανί

Εκτύπωση
revani

Υλικά για το μείγμα

12 αυγά
12 φλυτζανάκια του καφέ ζάχαρη
½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό
6 φλυτζανάκια του καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1-2 βανίλιες

Υλικά για το σιρόπι

3 φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό
Χυμός ενός λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας
 

 

Τοποθετούμε το σιμιγδάλι σε ένα σκεύος, και αφαιρούμε από αυτό 6 φλυτζανάκια του καφέ και το αντικαθιστούμε με το αλεύρι, προσθέτουμε τις βανίλιες και αναμιγνύουμε καλά. Από τα 12 αυγά χτυπάμε τα ασπράδια, τα κάνουμε μια μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και προσθέτουμε ανακατεύοντας σιγά σιγά, την μαρέγκα και το μείγμα με το σιμιγδάλι. Όλο το μείγμα το βάζουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Όταν το γλυκό κρυώσει ρίχνουμε με μία κουτάλα το σιρόπι χλιαρό πάνω στο γλυκό σιγά σιγά για να το τραβήξει.