Γαλοτύρι

Εκτύπωση

 

kreatopita

Υλικά

Πρόβειο γάλα
Αλάτι

 

Βράζουμε γάλα πρόβειο σε σιγανή φωτιά, το αλατίζουμε στην βραση και μετα το αφήνουμε να κρυώσει. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου και το ανακατεύουμε 2 με 3 φορές την μέρα.

Μόλις περάσουν οι μέρες, αναλόγως την θερμοκρασία και το γάλα, αυτό θα αρχίσει να πήζει σιγά σιγά. Όταν πήξει αρκετά το βάζουμε σε υφασμάτινη σακούλα και το γυρίζουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά. Είναι έτοιμο. Όταν στραγγίξει καλά το βάζουμε σε καλά κλειστό δοχείο να διατηρηθεί!