Το Κέντρο Ενημέρωσης Παπίγκου του WWF για τη φύση και τον πολιτισμό στο Ζαγόρι

Στο Μικρό Πάπιγκο, βρίσκεται το «Κέντρο Ενημέρωσης Παπίγκου για τη Φύση και τον Πολιτισμό στο Ζαγόρι». Το Κέντρο στεγάζεται στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου, δίπλα από την εκκλησία των Ταξιαρχών.

Ιδρύθηκε το Μάιο του 2001 από το WWF Ελλάς σε συνεργασία με την κοινότητα Παπίγκου, με σκοπό τη μύηση των επισκεπτών στις οικολογικές και πολιτισμικές μοναδικότητες της περιοχής και την ενεργοποίηση για την προστασία τους.

Στο Κέντρο λειτουργεί μόνιμη έκθεση με ιστορικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά θέματα. Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για ζητήματα που αφορούν το φυσικό τοπίο, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, τα γεωλογικά χαρακτηριστικά και το κλίμα της καθώς και για την ιστορία της. Ταυτόχρονα, μπορεί να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες του WWF Ελλάς και να κατατοπιστεί από τους χάρτες και το φωτογραφικό υλικό.

Από τον Ιούνιο του 2004 η βάση δεδομένων, η οποία δημιουργήθηκε από το Τμήμα Βιολογικών και Τεχνολογικών Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπάρχει στο «Κέντρο Ενημέρωσης Παπίγκου για τη φύση και τον πολιτισμό στο Ζαγόρι» και είναι διαθέσιμη σε οποιονδήποτε επισκέπτη, φυσιοδίφη ή ερευνητή επιθυμεί να πάρει πληροφορίες για αυτά τα είδη φυτών.

Στο χώρο, επίσης, πωλούνται διάφορα είδη, για την οικονομική ενίσχυση της παρουσίας και των στόχων του WWF Ελλάς στην περιοχή.

Ώρες λειτουργίας:

  • Δευτ.-Τρ.-Τετ.-Πεμ. & Κυριακή: 10:30 - 17:30
  • Παρασκευή. Σάββατο, Εορτές: 11:00 - 18:00
Tηλ. επικοινωνίας / fax: 2653 041071
E-mail: wwf-ppg@otenet.gr

Ο καιρός
Επικοινωνία
Πληροφορίες
Site map
Προτεινόμενες ρυθμίσεις:
IE 5+ & 1024x768
Κοινότητα Παπίγκου © 2005
Όροι χρήσης
Designed by OffbiT
Συντελεστές
El
En