Εκκλησίες και Μονές

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

 1-650-157

Στο παραδοσιακό περιβάλλον του Παπίγκου με τα πετρόχτιστα σπίτια και τα γκαλντεριμωτά σοκάκια του ξεχωρίζουν οι δύο εκκλησίες με τον περίβολό τους: στο Μεγ. Πάπιγκο, ο Άγιος Βλάσσιος και στο Μικρό Πάπιγκο ο ναός των Ταξιαρχών.

Οβίρες στο Πάπιγκο

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

 4-650-157

Ανάμεσα στο Μεγάλο και το μικρό Πάπιγκο, μια ρεματιά λαξεμένη στο βράχο, φτιαγμένη από την φύση, απερίγραπτης ομορφιάς είναι σημείο έλξης φυσιολατρών, ένα θέμα-πρόκληση για κάθε φωτογράφο και το σημείο που το καλοκαίρι είναι το μέρος που απολαμβάνει κάθε επισκέπτης βουνίσιες βουτιές στα κρυστάλλινα νερά που πηγάζουν από την καρδιά της Πίνδου!

Αβραγώνιος

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
5

Ενδιαφέρουσα ονομασία που περιγράφει ένα μοναδικό συνδυασμό εξωκλλησιάς και δροσερής πηγής κάτω από την προστατευτική σκιά ενός αιωνόβιου πλάτανου και σε απόσταση 10 λεπτά από το Μικρό Πάπιγκο.

Σας προτείνουμε να περπατήσετε ως εκεί και να ευχαριστηθείτε κάτε βήμα σας μεσα στο δάσος!

 

 

 

Καταφύγιο Αστράκας

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

astraka-panorama

Το ορειβατικό καταφύγιο Αστράκας, βρίσκεται στο όρος Τύμφη στα 1929m, κάτω από την κορυφή της Αστράκας (2436m) και βόρεια αυτής.

Βοϊδομάτης

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

voidomatis-1-650-200

Ο ποταμός Βοίδομάτης πηγάζει από την καρδιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου. Οι πηγές του αναβλήζουν από την κοίτη των φαραγγιών και τα κρυστάλλινα νερά του είναι από το λιώσιμο των υπόγειων παγετώνων του όρους Τύμφης.

Κέντρο ενημέρωσης Πάρκου Βόρειας Πίνδου Μικρού Παπίγκου

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

logoPindosΕδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για την φύση της περιοχής που είναι προστατευμένη και χαρακτηρισμένη «Εθνικός Δρυμός», για την ιστορία και τον πολιτισμό του Παπίγκου και της γύρω περιοχής.

Μικρό Πάπιγκο
τηλ.: 26530 22241

Πληροφορίες - Επικοινωνία

papigo logo

Επίσημη ιστοσελίδα για την τουριστική προβολή της κοινότητας Παπίγκου!

Ώρες Επικοινωνίας

Κοινότητα Παπίγκου

Τηλ:
265 304 1931

Email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δευτέρα - Παρασκευή:      8:30 - 15:00

Επικοινωνία

Close Panel

Member Login